Sådan får du rådgivning til salg af din andelsbolig

Skal du til at flytte fra din andelsbolig og sætte den salg? Når man skal sælge sin bolig er der nogle ting, som man skal være opmærksom på når man flytter, og en ny køber skal overtage. Hvis du gerne vil vide mere om nogle af de vigtige faktorer, så læs med her.

Måske har du hørt om et energimærke før. Det kan være, at du kender dette begreb fra blandt andet hårde hvidevarer. Når det handler om boliger og køb og salg af dem, findes der også et begreb med samme navn. Dette gælder både for huse, ejerlejligheder og netop andelsboliger også.

Et energimærke til andelsbolig er lovpligtigt og skal give en vurdering af, hvordan lejligheden er rent energimæssigt. Når man snakker energimærke, er det altså forbruget såsom vand, varme og el. Et energimærke til andelsbolig er faktisk nødvendigt både, hvis du gerne vil sælge lejligheden eller hvis du skal udleje den. For at få et godt energimærke til andelsbolig bliver der for eksempel kigget på isoleringen af lejligheden. Kan lejligheden holde på varmen om vinteren?

Hvem skal give et energimærke til andelsbolig?

Når denne vurdering skal laves og rapporten skal udarbejdes, skal den laves af en professionel. I rapporten vil der blandt andet stå, hvad der skal laves af forbedringer og, hvad det cirka vil koste. Denne rapport er med til at give den potentielle køber af lejligheden et indblik i, hvad for en type energimærke lejligheden har.

Typisk koster boliger med et godt energimærke mere, hvor skalaen er lavet efter alfabetet, hvor ’A’ altså er det mest energivenlige. I forhold til sådan en energimærkning er der forskel på, hvilken slags bolig det er. Hvis du gerne vil vide mere om energimærkning af de forskellige typer boliger og hvad det indebærer, kan du læse mere på hjemmesiden.

Her finder du også gode råd og vejleding indenfor salg og køb af boligen og du kanfå rådgivning i forhold til dette. Det er store beslutninger og mange overvejelser, som man skal gøre sig når man både skal købe og sælge en bolig, og det kan du få hjælp til via deres specialister.